티스토리 뷰

phyproof® Red Yeast Rice Standards

 
Red yeast rice (RYR), a fermented product of rice kernels with the red-pigmented mould Monascus purpureus has been used in Traditional Chinese Medicine (TCM) to treat blood circulation stasis, indigestion, and limb weakness in East Asian countries.1 RYR contains, among others, monacolins, pigments, organic acids, sterols (β-itosterol, campesterol, stigmasterol, sapogenins) and flavonoids.1,2 The most prominent ingredient of RYR is monacolin K, also known as mevinolin.3 Additionally, RYR contains several pigments, including the homologues rubropunctatin & monascorubrin (orange–red) as well as their reduced forms monascin & ankaflavin (yellow).4

In recent years RYR extracts have become a popular dietary supplement5 due to their various beneficial, e.g., antihyperlipidemic, anti-diabetic and anti-hypertensive activities.2
 
A safety assessment of RYR by the European Food Safety Authority (EFSA) was published in 2018.6 EFSA concluded that intake of monacolins from RYR as food supplements should not exceed 10 mg/day due to significant safety concerns. Besides monacolin K, the USP Dietary Supplement Verification Program is currently examining the yellow pigments (monascin & ankaflavin).[7]
 
PhytoLab is offering you an outstanding portfolio of fully documented high purity phyproof reference standards of relevant Red Yeast Rice compounds for quantitative analysis and research.
 
Find your compound:
 
Name CAS no.
Ankaflavin 50980-32-0
Campesterol 474-62-4
Monacolin K 75330-75-5
Monascin 21516-68-7
Monascorubrin 13283-90-4
β-sitosterol 83-46-5
Stigmasterol 83-48-7
References
[1] (a) J. Wang, Z. Lu, J. Chi, W. Wang, M. Su, W. Kou, P. Yu, L. Yu, L. Chen, J.-S. Zhu, J. Chang Nutr. Res. 1998, 18, 71. https://doi.org/10.1016/S0011-393X(97)80063-X (b) D. Heber, I. Yip, J.M. Ashley, D.A. Elashoff, R.M. Elashoff, V.L. Go Am. J. Clin. Nutr. 1999, 69, 231. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9989685/ (c) R.Y.K. Man, E.G. Lynn, F. Cheung, P.S.Y. Tsang, O. Karmin Mol. Cell Biochem. 2002, 233, 153. https://doi.org/10.1023/A:1017487815091 (d) J. Wang, Z. Lu, J. Chi Cur. Ther. Res. 1997, 58, 964. https://doi.org/10.1016/S0011-393X(97)80063-X
[2] B. Zhu, F. Qi, J. Wu, G. Yin, J. Hua, Q. Zhang, L. Qin Front Pharmacol. 2019, 2(10), 1449. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31849687/
[3] (a) R.H. Bradford, C.L. Shear, A.N. Chremos, C. Dujovne, M. Downton, F.A. Franklin, A.L. Gould, M. Hesney, J. Higgins, D.P. Hurley Arch. Intern Med. 1991, 151(1), 43. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1985608/ (b) R.H. Bradford, C.L. Shear, A.N. Chremos, C. Dujovne, F.A. Franklin, R.B. Grillo, J. Higgins, A. Langendorfer, D.T. Nash, J.L. Pool, Am. J. Cardiol 1994, 74, 667. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7942524/

[4] L. Martínková, P. Patáková, Encyclopedia of Food Microbiology, 1999.
[5] N.-W. Su, Y.-L. Lin, M.-H. Lee, C.-Y. Ho J. Agric. Food Chem. 2005, 53, 6, 1949. https://doi.org/10.1021/jf048310e
[6] FSA ANS Panel, M. Younes, P. Aggett, F. Aguilar, R. Crebelli, B. Dusemund, M. Filipič, M.J. Frutos, P. Galtier, D. Gott, U. Gundert-Remy, G.G. Kuhnle, C. Lambré, J.C. Leblanc, I.T. Lillegaard, P. Moldeus, A. Mortensen, A. Oskarsson, I. Stankovic, I. Waalkens-Berendsen, R.A. Woutersen, R.J. Andrade, C. Fortes, P. Mosesso, P. Restani, F. Pizzo, C. Smeraldi, M. Wright EFSA Journal 2018, 16(8):5368, 46. https://doi.org/10.2903/j.efsa.2018.5368
[7] Dietary Supplements Compendium (DSC), Newsletter 2021; https://www.usp.org/sites/default/files/usp/document/our-work/DS/the-supplement-summer-2021-newsletter.pdf

 

관련 상품

코아사이언스 coresciences PhytoLab GmbH & Co. KG 독일 한국 대리점 korea biochemical high quality phytochemicals reference standards analytical standard natural active ingredients products 표준품 기능성분 표준물질 지표성분 주성분 유효성분 순품 한방 한약 생약 천연물 신약 식물 유래 천연화합물 천연물